Vælg en side

Danish Skomar Masters – Hvem er vi?

Vi er en non-profit organisation bestående af en flok ildsjæle, der kommer fra forskellige billarddiscipliner.

Rune Kampe kommer fra disciplinen snooker, har vundet 13 danske mesterskaber, 1 nordisk mesterskab og 3 gange DM-guld i skomar. Worldsnooker coach og har tidligere været ekspertkommentator på Eurosport.

Kent Erichsen er IT mand og elitechef i DDBU. Aktiv elitespiller i fortsat-keglebillard og tidligere dansk mester. Kent er klubspiller med stort K.

Simon Debel er tømrer,kunstner, og opfinder. Har en fortid indenfor keglebillard og er tidligere dansk mester for hold. Simon er mest aktiv i skomarmiljøet.

Thomas Willer er folkeskolelærer og en skomardreng helt ind til benet. Har aldrig spillet i klub, men har alligevel et skomar DM på CV’et.

Keld Nielsen fra Kelds Pølser, ekspert i fest og udlejning. Skomardreng og ildsjæl. Har stor andel i, at vi nu kommer til Randers.

Hvorfor Randers?
Sidste år lå eventet på Sjælland og vi, som organisation, sætter pris på at komme rundt i hele landet. Randers er samtidig kendt som en by med stolte billardtraditioner, og til efteråret afholdes der intet mindre end verdensmesterskabet i 3-bande carambole på Værket.
Randers er også byen, hvor en af landets absolut bedste billardspillere gennem tiderne, Tonny Carlsen, kommer fra. Tonny var sidste år med som repræsentant for 3-bande carambole ved Danish Skomar Masters finalen. Det bliver spændende om Tonny igen i år kvalificerer sig.

Hvorfor på Søndergade og i telt?
Tante Olga var, som byens førende eventsted og med dens beliggenhed tæt på gågaden, det oplagte valg. På bagsiden af teltet ligger hovedvejen ind til Randers by – bilerne har direkte udsyn til teltpladsen.
Det er første gang man ser en dansk billardturnering i teltformat, hvilket vi synes udgør et spændende projekt. Teltformatet giver også visse fordele – i stedet for vi skal opsøges, opsøger vi på den måde en del af vores publikum. Man kan så at sige komme direkte ind fra gaden. Samtidig har vi et rigtigt godt samarbejde med Tante Olga, som har de helt rigtige faciliteter, der gør at vi kan få den fest vi ønsker og samtidig bibeholde det seriøse billard.

Hvad kan deltagerne forvente?
Et topprofessionelt setup i festlige rammer med en unik stemning, der ikke ses i anden billardsammenhæng. En total præmiesum på 100.000 kr. En slags sæsonafslutningsfest for billardmiljøerne, der også har til formål at samle og skabe gode relationer.

Hvad kan publikum forvente?
En stor fest med drømmebillard – vi har med den absolutte elite indenfor samtlige discipliner at gøre, i direkte “heads up” mod de allerskrappeste skomareksperter. Mulighed for at prøve sig selv af, hvad enten man vil deltage i en af de organiserede sideevents eller prøve et par stød – muligvis en pot – på et af sidebordene. Der kan købes drikkevarer og lidt at spise i tilknytning til stævnet, som vores sponsorer Tante Olga og Kelds Pølser står for.

Hvorfor spillet skomar?
Skomar har i mange år været lidt historien om den grimme ælling og et no-go for klubfolk. I gamle dage var skomar kun forbundet med røg og druk, og en klubspiller i skomarmiljøet fik øjeblikkeligt karantæne. I dag har skomar-disciplinen den største bredde og selvom hyggen stadig er i højsædet, er der mange som spiller spillet på et topseriøst plan.
Vi har hentet inspiration fra dart – som har formået at bringe det sportslige helt i top i selv meget festlige rammer. Det er præcist dér, vi mener, skomar har sin plads.
Derudover er det et lettilgængeligt spil, som de fleste enten har prøvet eller kender til. Spillet er meget seværdigt og publikumsvenligt og fanger ofte blikket med store og flotte stød.

Vi mener også skomar har potentiale til at blive en fremtidig TV-sport. Opbakningen til spillet har boomet de senere år, hvilket vi har kunnet konstatere på baggrund af flotte streamingtal fra tidligere events.